Nieuwe schooljaar van start

27 oktober 2022

Het nieuwe schooljaar van start

Nieuwe schooljaar van start

27 oktober 2022

Het nieuwe schooljaar is begonnen en daarmee ook onze Weijs werkend leren opleiding. Deze mbo 3-opleiding is ideaal voor iedereen die graag vooral in de praktijk leert van echte professionals. Als jij je inschrijft voor de opleiding Weijs werkend leren neem je nooit plaats in de suffe schoolbanken. Wij vinden namelijk dat buiten de perfecte plek is om te leren. Zit buiten zijn ook bij jou vanbinnen? Dan zijn wij dé plek voor jouw carrièrestart!

De inhoud van Weijs werkend leren

De Weijs opleiding duurt in totaal drie jaar. Gedurende de eerste twee jaar geven wij je zeer brede vakkennis mee. Het is belangrijk dat je jouw vaktechnische kennis uitbreidt met informatie over materialen, machines, bodemkunde, achtergronden en regelgeving. Nog geen idee welke richting je op wilt? Geen probleem. Tijdens deze eerste twee jaar proef je aan alle disciplines en ontdek je wat bij jou past.

Deze kennis doe je vier dagen in de week op in de praktijk en één dag in de week bezoek je één van de vier deelnemende bedrijven op locatie. Ook krijg je toegang tot e-learning, doe je praktijkopdrachten en krijg je af en toe een huiswerkopdracht. Aangezien je tijdens onze opleiding vooral bezig bent met praktische opdrachten, zie je alles van wat er in het vakgebied te doen is. Zo word jij je bewust van dat waar je mee bezig bent.

Specialisatie

Het derde en laatste jaar kies je een vakgebied uit waar jij vakspecialist in wilt worden. Je kiest uit onderstaande vier vakgebieden:

  • Sport: je wordt een expert op het gebied van sportvelden;
  • Groen: onder meer ecologie, de aanleg en het onderhoud van groen in de openbare ruimte, watergangen en bermen behoren tot jouw expertise;
  • Infra: aanleg, onderhoud en beheer van de infrastructuur is je vakgebied. De aanleg van onder andere riolering, asfaltering en straatwerk is waar jij je mee bezighoudt;
  • Machinebediening: jij wordt specialist in het bedienen en onderhouden van diverse machines.

 

Wij geloven dat je vooral leert door te doen. Daarom krijg je bij ons de ruimte om fouten te maken. Het hoeft niet in één keer perfect, want je bent nog lerende. Tijdens de ‘werken-en-leren’-opleiding laten we je alles daarom graag vooral zelf proberen. Uiteindelijk rond je de opleiding af als vakspecialist die weet wat hij/zij/hen doet.

De partners van Weijs Werkend Leren

Weijs Werkend Leren is een initiatief van JvESCH en Aannemersbedrijf Van Wijlen. Ook sloten Van Berkel Landschap & Infra en Van Doorn [link invoegen: naar verschillende bedrijven] zich aan bij onze opleiding. Met onze vier bedrijven dichten we het gat in de kennis tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Elk bedrijf is gespecialiseerd in werken in de buitenruimte. Samen zorgen we er dan ook voor dat jouw talenten buiten in de praktijk tot bloei komen.

Kom een dag proefdraaien

Ben je benieuwd naar onze opleiding en wil je ontdekken of Weijs Werkend Leren past bij jouw interesses? Proef dan de sfeer binnen ons team tijdens een proefdag. We heten je graag van harte welkom en laten je zien wat jij kunt verwachten van onze mbo 3-opleiding.