Vacature: Opleidingscoördinator

Voor een praktijkopleiding in de buitenruimte

 

Bij aanvang 2 à 3 dagen per week.

Wie is Weijs

Weijs is een erkende opleider op mbo 3 niveau voor het werken in de buitenruimte. Met specialisaties op de gebieden Infra, Sport, Groen en Machinist buitenruimte. De opleiding is in 2019 geïnitieerd door JvEsch en Aannemersbedrijf van Wijlen. Aanleiding was de groeiende behoefte aan breed en kwalitatief goed geschoolde medewerkers, met goede praktijkkennis. 

Hieruit ontstond Weijs werkend leren, een 3-jarige ‘werken en leren’ opleiding. Sinds 2022 zijn Van Berkel Landschap & Infra uit Veghel en Van Doorn uit Geldermalsen ook aangesloten bij Weijs. 

Doelen van Weijs

Weijs staat voor een inhoudelijk, innovatief en kwalitatief hoogwaardig opleidingsprogramma dat gericht is op de praktijk. Nieuwe medewerkers worden voor een belangrijk deel in huis bij de bedrijven opgeleid. 

De Weijs-opleiding is aantrekkelijk. Niet alleen vanwege de praktische focus in combinatie met de nodige theoretische kennis. Maar ook vanwege de brede opleiding die leerlingen krijgen. Dit maakt hen goed inzetbaar in onze branche. Leerlingen zijn enthousiast voor bedrijven in de buitenruimte. Leerlingen ontvangen na het succesvol afronden van de Weijs-opleiding een erkend mbo-diploma met een specialisatie in één van de gekozen disciplines. Het is een opleiding voor jong en oud. 

Hoe staat er nu voor?

Op dit moment heeft de eerste lichting Weijs leerlingen hun diploma op zak. De tweede lichting is in september ’22 gestart met de opleiding. 

Weijs heeft in de afgelopen jaren niet stilgestaan. Zo zijn we gegroeid van twee naar vier aangesloten bedrijven. Daarnaast hebben we de uitstroomrichtingen doorontwikkeld én vindt er een professionaliseringslag van de organisatie plaats. 

Precies daarom is er meer behoefte aan organisatiekracht. Aan een coördinator en verbinder, in de functie van projectleider. Om de organisatie zoals die nu staat verder uit te bouwen. 

Wat verwachten we van je in deze functie?

Je bent de verbinder en coördinator tussen de verschillende stakeholders. Denk aan de onderwijsinstelling, de stuurgroep van Weijs en betrokken medewerkers van de verschillende bedrijven. Je bent de gesprekspartner namens Weijs met de onderwijsinstelling. Welke taken verwachten we van je?

- Visie van de stuurgroep vertalen naar de verschillende bedrijven en andersom. 
- Opstellen, aanvragen en coördineren van subsidieaanvragen, beleidsstukken en inhoudelijke programma’s. 
- Kwaliteit bewaken en uitbouwen van het onderwijs.
- Zorgdragen dat het lesprogramma bekend is bij de verschillende bedrijven zodat de praktijkonderdelen goed aansluiten bij het inhoudelijke lesprogramma.
- Opstellen van de begroting, bewaken van de kosten en regelen van subsidies. 
- Rapporteren aan de Stuurgroep Weijs. 

Wie ben jij?

Je begrijpt de onderwijswereld en hebt affiniteit met onze werkzaamheden en ons type bedrijven. Jouw werk- en denkniveau is minimaal HBO. Je bent een verbinder, aanhouder, hebt daadkracht en weet je communicatief, zowel mondeling als schriftelijk, goed uit te drukken. 

Met passie wil je bouwen aan het Weijs dat er nu staat. Hiervoor stroop je je mouwen op en pak je aan. 

Wij verwachten dat je in het begin zo’n 2 à 3 dagen per week beschikbaar bent. Op termijn neemt de tijdsinvestering af naar ongeveer 1 dag per week. 

Je werkt op locatie van de verschillende bedrijven en vanuit huis. 
Ben je geïnteresseerd of heb je vragen neem dan contact op met Ilse Tiebosch (Manager HR & Communicatie – Van Berkel Landschap & Infra) via vanberkel@weijswerkendleren.nl of via telefoonnummer 0413-74 77 02

Solliciteren