De opleiding

Eén dag per week krijg je les. Deze bestaat uit een halve dag theorie en een halve dag praktijk. De overige dagen draai je mee op onze projecten. In deze video zie je hoe het er op een lesdag aan toe gaat.

De belangrijkste punten op een rij:

Voordat je begint vindt er een intake plaats waarin wij kijken of we een goede match hebben. Wij geloven in inzet, passie en betrokkenheid. Zo kijken we samen of Weijs werkend leren bij jou past.

Elk jaar start de opleiding in september. De theorielessen worden klassikaal gegeven. Yuverta is betrokken bij het klassikale gedeelte van de Weijs opleiding. In samenwerking met AgriHolland heeft Weijs een lespakket ontwikkeld. 

Klik op onderstaande link om in te loggen bij het lespakket in de Weijs-leeromgeving.

Inloggen bij het lespakket

Ruimte voor vak-oriëntatie

In de eerste twee jaar leren we je een heel brede basis. In het derde jaar specialiseer je in Infra, Sport, Groen of Machinist buitenruimte. Je stroomt uit als vakspecialist.

één dag les, 4 dagen werken

Vier dagen in de week werk je bij ons bedrijf en leer je in de praktijk van de beste vakmensen. Eén dag in de week volg je onderwijs, op de leslocaties van de deelnemende bedrijven.

Uitgebreid e-learing programma

De theorielessen worden klassikaal gegeven. Daarnaast maak je gebruik van e-learning, praktijkopdrachten en een beperkt gedeelte huiswerkopdrachten.

Uitgebreide vaktechnische informatie

In de praktijk krijg je uitgebreide informatie over machines, materiaal, bodemkunde, achtergronden en regelgeving. En je leert je werk veilig uit te voeren.

Algemene vormende vakken

Je wordt voorbereid op je examens in de verplichte vakken Nederlands, Rekenen en Leren, Loopbaan en Burgerschap. Daarnaast lopen veiligheid, duurzaamheid en communicatie als een rode draad door de opleiding.

Persoonlijke begeleiding

Tijdens de hele opleiding word je begeleid door diverse leermeesters en is je praktijkcoördinator je vaste aanspreekpunt.

Waar je zoal aan de slag kunt

Je gaat aan de slag bij de projecten van de aannemers Van Wijlen in Sprang-Capelle, JvESCH in Cromvoirt, Van Berkel Groep in Veghel of Van Doorn in Geldermalsen. Bij jouw inschrijving geef je aan vanuit welke locatie je wilt werken. Tijdens de lesdagen ontmoet je jouw studiegenoten bij een praktijkopdracht op een projectlocatie bij één van de deelnemende bedrijven.

Over de opleiders

Meer info of proefdraaien?

Heb je nog vragen of twijfel je nog? Kom een dagje proefdraaien of neem contact met ons op.

Proefdraaien