De opleiding

Eén dag per week krijg je les. Deze bestaat uit een halve dag theorie en een halve dag praktijk. De overige dagen draai je mee op onze projecten. In deze video zie je hoe er een lesdag aan toe gaat.

De belangrijkste punten op een rij:

Voordat je begint vindt er een intake plaats waarin wij kijken of we een goede match hebben. Elk jaar start de opleiding in september. De theorielessen worden zowel klassikaal als online gegeven. Curio college is betrokken bij het klassikale gedeelte van de Weijs opleiding. In samenwerking met Agri Holland heeft Weijs een online lespakket ontwikkeld. Klik op onderstaande link voor een kijkje in het lespakket.Je kan inloggen als gast, zie grijze knop onderaan.

Bekijk het online lespakket

Ruimte voor vak-oriëntatie

In de eerste twee jaar leren we je een heel brede basis. In het derde jaar verdiep en verbreed je je in één van de volgende gebieden: Infra, Sport of Groen. Je stroomt uit als vakspecialist Infra, Sport of Groen.

één dag les, 4 dagen werken

Vier dagen in de week werk je bij ons bedrijf en leer je in de praktijk van de beste vakmensen. Eén dag in de week volg je onderwijs, óók op ons bedrijf.

Uitgebreid e-learing programma

De theorielessen worden klassikaal op ons bedrijf gegeven. Daarnaast maak je gebruik van e-learning, praktijkopdrachten en een beperkt gedeelte huiswerkopdrachten.

Uit gebreide vaktechnische informatie

In de praktijk krijg je veel vaktechnische informatie over machines, materiaal, bodemkunde, achtergronden en regelgeving.

Algemene vormende vakken

De opleiding heeft een geïntegreerd algemeen vormend deel waarin we je voorbereiden op je examen Nederlands, Rekenen en Leren, Loopbaan en Burgerschap.

Persoonlijke begeleiding

Tijdens de gehele opleiding word je begeleid door een leermeester en is je opleidingscoördinator je vaste aanspreekpunt.

Waar je zoal aan de slag kan

Je gaat aan de slag bij de projecten van de aannemers Wijlen in Sprang-Capelle en JvESCH in Cromvoirt, Tilburg en Breda. Bij jouw inschrijving geef je aan vanuit welke locatie je wilt werken. Tijdens de lesdagen ontmoet je jouw studiegenoten ofwel in het klaslokaal bij het Curio college in Breda of bij een praktijkopdracht op een projectlocatie.

Over de opleiders

Meer info of proefdraaien?

Heb je nog vragen of twijfel je nog? Kom een dagje proefdraaien of neem contact met ons op.

Proefdraaien/Contact